Diş Ağrısı Tedavisinde 12 Doğal Çözüm!


47

Diş ağrısı kadar acı verici ve sinir bozucu bir şey yoktur. İyi haber şu ki, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için diş ağrısına bir düzine doğal ev ilaçları uygulayabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabınızdaki veya mutfak dolabı çekmecelerinizdeki listedeki öğelerin çoğuna sahip olma şansınız da çok yüksektir.

Diş ağrısı dişin merkezi bölgesinde yer alan tahriş olmuş veya iltihaplı bir posadır. Hamur içindeki hassas sinir uçları, çok soğuk veya çok sıcak olan yiyecekler veya içecekler tarafından tetiklenebilir. Ev ilaçlarına başlamadan önce en yaygın nedenleri ve semptomları daha iyi anlamak için önemlidir.

NOT : Bunların hiçbiri gerçek bir dişçinin yerine geçmez. Bu tedaviler, diş hekiminizin randevusuna kadar geçen süreyi geçmenize yardımcı olur ya da sonrasında bazı ağrıları hafifletir, ancak diş hekimi ziyaretlerini atlamayın. Diş problemleri ciddi sağlık sorunlarıdır ve bu şekilde tedavi edilmelidir.

Diş Ağrısı Nedenleri

Diş Ağrısı Nedenleri:

  • Aşılanmış diş
  • Enfekte diş etleri (dişeti iltihabı)
  • Diş çürüğü
  • Hasarlı dolgular
  • Yırtık veya kırık diş gibi diş yaralanmaları
  • Sinüs enfeksiyonu
  • Yirmilik dişler
  • Temporomandibular Eklem Sendromu (TMJ)

Diş Ağrısı Belirtileri:

  • Dişin etrafında şişme
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Enfekte olan dişten gelen tahammül drenajı
  • Basınç dişe uygulandığında keskin ağrı
  • Sıcak veya soğuk yiyeceklere duyarlılık

Bir Diş ağrısı için 12 Doğal Ev Telafiler:

1. Karanfil – Diş enfeksiyonları için doğal ev ilaçları söz konusu olduğunda, karanfilden daha yüksek olan hiçbir şey yoktur! Karanfil diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olan son derece güçlü antibakteriyel, anti-inflamatuar ve anestetik özellikler içerir. Anestezik özellikler de enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur.

diş ağrısı için doğal ilaçlar

Çözüm:

  • Bir çift karanfil al ve az yağlı zeytinyağı ya da bitkisel yağ karışımı ile öğütün.
  • Pamuk bilye üzerine karanfil yağı solüsyonu uygulayın ve doğrudan etkilenen dişe sürün.
  • Ayrıca birkaç damla karanfil yağını yarım bardak su ile karıştırabilir ve dabblama işleminden sonra bir gargara olarak kullanabilirsiniz.

2. Ilık Tuzlu Su – Tüm bu, biraz tuz ile karıştırılmış bir bardak ılık sudır ve diş ağrısını azaltabilirsiniz. Bu ev yapımı gargara çözeltisi diş çürümesine ve enfeksiyona neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olacaktır.

Çözüm:

  • Çok sıcak su bir bardak içinde bir kaşık ortak tuzu karıştırın.
  • Ilık tuzlu su çözeltisi ile iyice karıştırın.
  • Birkaç kez veya daha iyi hissettiğiniz zaman tekrarlayın.

3. Buz Küpü – Derin dondurucuya gidin ve birkaç buz küpünü dışarı çekin. Buz küpü, korkunç acıya neden olan enfekte sinirleri uyuşturmaya yardımcı olur. Diş hekimleri dişler üzerinde de hassasiyet için test etmek için buz kullanırlar.

diş ağrısı için doğal ilaçlar

Çözüm:

  • Ziploc torbaya bir buz küpü yerleştirin ve ince bir pamuklu kumaşa sarın.
  • Torbayı yanağınızdaki ağrılı dişin yanında birkaç dakika tutunuz.
  • Buz daha sonra maruz kalan sinirleri gösterir. Buz uygularken biraz dikkatli olunuz.

4. Tuz ve Biber – Bir sonraki çözüm, mutfak masanızda bulunabilir. Tuz ve biber, birlikte kombine edildiğinde harika rahatlama sağlar. Gargara içindeki doğal antibiyotikler, pulpa bölgesi içindeki rahatsız edici ağrıyı hafifletebilir.

Çözüm:

  • Eşit miktarda normal sofra tuzu ve biberini birkaç damla su ile karıştırın. Bu doğal bir macun oluşturacaktır.
  • Macunu doğrudan dişin üzerine uygulayın ve macunun birkaç dakika etkili olmasına izin verin.
  • İşlemi birkaç gün ya da diş daha iyi hissedinceye kadar tekrarlayın.

5. Sarımsak – Ev ilaçları söz konusu olduğunda sarımsakın “iyileştirme” olduğu bir sır değildir. Sarımsak sadece soğuk algınlığı tedavisinde değil aynı zamanda diş ağrılarının tedavisinde de idealdir. Sarımsak diş ağrısından kurtulmaya yardımcı olabilecek bir grup antibiyotik içerir.
diş ağrısı için doğal ilaçlar

Çözüm:

  • Ezilmiş sarımsak bir karanfil karıştırın ya da bir tutam sofra tuzu ile birlikte biraz sarımsak tozu kullanın ve ağrılı dişe uygulayın.
  • Biraz çabuk rahatlama için birkaç diş sarımsağı bile çiğneyebilirsiniz.
  • Birkaç gün boyunca veya ağrı duruncaya kadar sarımsak tedavisine devam edin.

6. Asafetida – Asafetida içindeki toz sakız reçinesi diş ağrısı sırasında ve dişeti kanaması sırasında ağrının azaltılmasına yardımcı olabilir. Asafetida’nın kokusu çok hoş olmayabilir, ama doğal ağrı çare kötü kokuya değer!

Çözüm:

  • Limon suyu ile toz haline getirilmiş Asafetida bir tutam ekleyin.
  • Çözeltiyi ısıtın ve karışımı etkilenen bölgeye uygulamak için bir pamuk ped kullanın.
  • Asafetida ayrıca, saflaştırılmış tereyağında kızartılabilir ve ani rahatlama için diş boşluğunun içine yerleştirilebilir.

7. Kabartma tozu – Kabartma tozu dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olur ve su ile birlikte karıştırıldığında diş ağrıları için doğal bir ağrı kesici olarak işlev görür. Kabartma tozu, ağrılı veya şişmiş sakız dokularının daha çabuk iyileşmesini sağlar, bu da birçok diş macununun etiketlerde sodyum bikarbonatın bulunmasına neden olur.

Çözüm:

diş ağrısı için doğal ilaçlar kabartma tozu
  • Pamuklu çubuk alın ve biraz su ile nemlendirin.
  • Islak pamuklu çubukla kabartma tozu daldırın. Swabı gerçekten iyice kaplayın, böylece enfekte dişe uygulanmadan önce kabartma tozunu emer.
  • Bir ağız çalkalama işlemi, büyük bir kaşık kabartma tozu parçasını küçük bir bardak sıcak suya karıştırarak yapılabilir. Ağızda durulamadan önce kabartma tozu çözülür.

8. Guava Yaprakları – Guava yaprakları ağız yaralarını ve ağrıyan dişleri iyileştirmek için kullanılır. Guava yapraklarının suyu diş çürümesini veya diş eti iltihabını önleyen birçok antibakteriyel özellik içerir. Hassas alanlara uygulandıktan kısa bir süre sonra guava yapraklarının etkilerini hissetmelisiniz.

Çözüm:

  • Meyve suyu etkilenen diş üzerinde çalışmaya başlayana kadar birkaç guava yaprağı çiğneyin.
  • 4 ila 5 guava yaprağı suya koyun ve kaynatın.
  • Bir tutam tuz eklemeden önce çözeltinin biraz soğumasını bekleyin ve ağzınızı iyice durulayın.

9. Vanilya Özü – Vanilya özü diş çürümesiyle mücadele etmek için kullanılan antiseptik ve analjezik özelliklere sahip Eugenol içerir. Eugenol bu istenmeyen diş ağrısı kurtulmak yardımcı olur ve hızlı bir ağrı kesici çözüm sağlar.

Çözüm:

  • 3-4 damla vanilya özü içeren pamuklu çubuk veya pamuk topunu doyurun ve etkilenen dişe yerleştirin.
  • Etkilenen bölgedeki vanilya özünü ovmak için parmağınızı kullanın. Ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.
  • Ağrı gidene kadar süreci tekrarlayın.

10. Soğan – Soğan, diş apsisi veya hassas diş etlerinden muzdarip insanlara büyük bir rahatlama sunar. Soğanlar, diş hekimleri tarafından doğal ve güçlü antimikrobiyal özellikleri nedeniyle çokça kabul edilmektedir. Soğanlar, 8 Advil kapsülü veya tüm bir Orajel şişesi ile karşılaştırıldı!

Çözüm:

  • Bir parça taze soğan dilimleyin ve ağzınızın içinde tutun.
  • Acıyı hafifletmek için birkaç dakika boyunca meyve suyu çıkana kadar soğanı hafifçe ısırınız.
  • Ayrıca acı veren dişe bir parça soğan koyabilirsiniz, böylece antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri emer.
  • Ağrı azalıncaya kadar süreci devam ettirin.

11. Bayberry – Bayberry’nin kök kabuğu diş etlerini güçlendirmek için kullanılır. Meyveler ağrılı bilgelik dişlerini de tedavi etmek için idealdir. Bayberry’nin doğal antibiyotikleri, ağrıyan dişinize çok hızlı bir şekilde gitmelidir.

Çözüm:

Doğal bir macun oluşturmak için bayberry kabuğunu sirke ile karıştırın.
Ağrıyı, etkilenen dişe ağrı kesici olarak uygulayın.
Yapıştırmayı gerektiğinde veya günde birkaç kez kullanın.

12. Kireç veya Limon Suyu – Limon suyunun sitrik asidi diş enfeksiyonlarına neden olan mikropları öldürmeye yardımcı olur. Kireç suyu da dişlerinizi çürümeye karşı koruyan C vitamini içerir. Limon suyu ve kabartma tozu karıştırmak dişlerin beyazlatılmasına da yardımcı olabilir.
diş ağrısı için doğal ilaçlar

Çözüm:

Misket limonu suyu

Asafetida ile birlikte limon suyunu birleştirerek bir macun oluşturur.
Kireç ezmesini enfekte olmuş dişe uygulayın.
Macunun diş üzerinde kurumasını sağlamak için ağzınızı hafifçe açık tutun.
Ağrıyı azaltmak için macunu günde 2-3 kez uygulayın.

Bir kireç kama veya dilimi kesin ve doğrudan içine ısırın. Bazı meyve suyunu çıkarmaya çalışın.
Soğuğa karşı herhangi bir hassasiyet hissediyorsanız, kirecin biraz dışarıda oturmasına izin verin.
İşlemi gerektiği gibi veya ağrı ortadan kalkana kadar tekrarlayın.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

47
Test Kafe

Kendi halinde bir insan. Uğraşlarımı web ortamına taşımak isteyerek bu siteyi kurdum

0 Yorum


Ne Paylaşmak İstersin?
Kişilik Testi
Kişilik testi oluştur
Doğru Yanlış
Doğru Yanlış testi oluştur
Anket
Bir Anket oluştur
Makale
Makale oluştur
Liste
Klasik bir liste oluştur
Caps
Özel Caps'lar yapmak için kendi resmini yükle